Review expositie ‘closer’ Tjalf Sparnaay

Deze man schildert mega goed! Afgelopen donderdag had ik de eer om zijn allereerste expositie in Nederland te mogen bewonderen ‘closer’. Tjalf Sparnaay is een autodidact met ongelooflijk veel talent. Hij is vooral bekend in Amerika. Hij verdient in Nederland veel meer erkenning, maar zoals veel kunstenaars (vroeger en nu) – lijkt Nederland dit niet of nauwelijks in te zien (lees: Alma Tadema).

Gelukkig kun je nog tot en met 6 april zijn werk bewonderen in museum de Fundatie in Zwolle.  Komt dat zien want het is ECHT de moeite waard. Voor mij was het interessant om te kijken of ik een beetje kan leren van zijn techniek. De schilderijen in real-life bewonderen voegt heel veel waarde toe aan de beleving.

Er zijn veel details die indruk op me hebben gemaakt. Hieronder een paar voorbeelden. *excuus voor de kwaliteit van de foto’s, ze zijn gemaakt met mijn telefoon. De beste kwaliteit vind je terug op de website van Tjalf Sparnaay.

tjalf_sparnaay
(more…)

Read More

Megarealisme

Schrijf het alvast in je (nieuwe) agenda: vanaf zaterdag 17 januari kun je in Zwolle terecht voor de schilderijen van Tjalf Sparnaay. Hij maakt mega realistisch kunst. Denk aan mega hamburgers, mega druipende saus, een mega spiegel ei, een mega bakkie friet, maar ook mega salades ;). ‘Closer’ is Sparnaays eerste museale presentatie in Nederland. Gaat dat zien! Hij schildert werkelijk microscopisch goed! Volg hem ook op Instagram, dat is ook tof!

Tot en met 6 april 2015 te zien in museum De Fundatie in Zwolle

10522260_403769986437735_6340196_n

Read More