Kunst en de media

Je hebt vast wel eens van haar gehoord: Tinkebell; een controversiële kunstenares die bekendstaat om de dieren die ze gebruikt voor haar werk. Tinkebell is een opmerkelijke kunstenares die veel in het nieuws is geweest door haar toch wel bizarre kunstwerken.

Zo verkreeg Tinkebell in 2004 landelijke bekendheid door een handtas die zij gefabriceerd had van het bont van haar eigen kat, heeft de Partij voor de dieren al meerdere Kamervragen gesteld naar aanleiding van haar werk (ze liet 95 hamsters in bollen rondrennen en dreigde in 2007 60 kuikens door een versnipperaar te halen om te laten zien hoe de bio-industrie met mannelijke kuikens omgaat) en is ze nu in het nieuws vanwege haar met kralen versierde slakken.

Hoewel Tinkebell controversiële werken maakt, die veelal shockerend en luguber zijn, brengt Tinkebell wel een aantal zaken aan de orde die spelen in onze maatschappij (in tegenstelling tot veel andere kunstenaars die dieren verwerken in hun creaties). Waarom vinden we het oké als onze buurman slakkenkorrels over zijn erf strooit en niet oké als iemand slakken gaat versieren met kralen? Waarom vinden we circusdieren “not done” terwijl we iedere dag ruim 1,3 miljoen dieren per dag slachten voor de bio-industrie waar dieren in de meest erbarmelijke omstandigheden moeten leven? Lastige vragen waar we het liefst niet al te veel over willen nadenken, maar door het werk van Tinkebell wordt het ontwijken van deze vragen een stuk lastiger.

Hier een artikel over haar haar nieuwste werk SAVE THE SNAILS

Read More

Introducing Tara Tucker

Tara Tucker, toch wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Het werk van deze artiest is vergelijkbaar met de tekeningen van Redmer Hoekstra. Hoewel Tara Tucker geen gebruik maakt van objecten in haar werk en ze uitsluitend dieren en planten tekent komt de stijl (zwart/wit/, potlood/pen) enigszins overeen. Ook de wat vreemde combinaties met dieren en planten doen mij denken aan het werk van Redmer.

Waar ikzelf helemaal weg van ben zijn de sculpturen “Forrest sheep”

Read More

Introducing Dean Crouser

Dean Crouser, een man van het buitenleven en een fantastische schilder. Ik zag zijn schilderijen voor het eerst ergens in het diepe woud van het internet en was meteen verkocht. Zijn simpele, maar toch hele realistische manier van schilderen fascineert me. En dan nog eens die vrolijke kleuren die hij in zijn werk gebruikt- gewoon prachtig. De onderstaande vogels zijn bijna explosief geschilderd.

Dean Crouser laat zich inspireren door het buitenleven. Zijn passie voor het vissen en kamperen zijn dan ook graag gebruikte onderwerpen. Zijn losse en simpele manier van schilderen zijn Dean Crousers krachtigste kenmerken.

Read More