Het criminele brein ontleed

Het museum van de geest is een maand geleden gestart met een fascinerende expositie: Levenslang. Deze expositie toont o.a. foto’s van “geboren” criminelen. Geboren criminelen? Jazeker, vroeger dacht men dat je -of geboren was als crimineel -of als normaal mens en dat levert interessante (en angstige) denkwijzen op. Bijvoorbeeld die van Cesare Lombroso.

lombroso
Foto’s van moordenaars waarvan Lombroso geloofde dat de gezichtskenmerken gelinkt konden worden aan een criminele activiteit
(more…)

Read More

Expositie in eigen huis

Mijn appartementje staat behoorlijk vol met werk van verschillende kunstenaars. In mijn woonkamer heb ik 1 muur gereserveerd voor lijsten met prints en schilderijen, maar het worden er steeds meer. Af en toe wissel ik met de inhoud. In plaats van 1 werk te wisselen is het mooier om alle lijsten te vullen met nieuw werk. Zo krijgt je hele woonkamer een totaal nieuwe look. In deze blog vind je een aantal leuke mogelijkheden op een rij om je werk ten toon te stellen in je eigen huis. Voor verschillende uitstralingen heb ik een aantal tips op een rij gezet:

atelier
(more…)

Read More