Introducing JUURI

Zoals je misschien al gemerkt hebt ben ik gek op aquarel-werk. Hier weer een prachtig voorbeeld van de kunstenaar JUURI die met haar werk weer eens de veelzijdigheid van aquarel laat zien.

JUURI is een in Tokio geboren kunstenares die werkt vanuit Amerika. Haar werk is het product van haar gemixte culturele erfgoed, be├»nvloed door historische Japanse elementen en westerse motieven. Ze maakt gebruik van diverse media en benadrukt in al haar schilderijen de allure van het vrouwelijk gezicht. Ze gebruikt voor haar werk motieven uit kimono’s, wilde penseel streken (druppen) en stukken bladgoud.

[nggallery id=15]

Read More

Introducing Daryl Feril

Daryl Feril is een “Big time” Filipijnse freelance illustrator en designer met een erg herkenbare stijl. Daryl combineert vaak illustratie met grafisch design (vloeiende lijnen) en aquarel. Wellicht herken je zijn werk voor diverse grote modeketens zoals Dior, Yves Saint Laurent, Prada, Alexander McQueen, Louis Vuitton en Chanel.

De esthetische waarde van ieder merk komt terug in zijn werk voor deze modeketens. Zo zie je bij Chanel dat Daryl zich aan de klassieke zwart/wit palette houdt. Bij Yves Saint Laurant zie het zachte en vrouwelijke kleurenpalet terug en bij Alexander McQueen maakt hij gebruik van donkere en romantische elementen.
[nggallery id=14]

Read More