Haren schilderen

Haren en nog meer haren, dat is praktisch het enige wat ik de laatste tijd aan het schilderen ben. Ja, dat begint te vervelen. Toch ga ik lekker stug door met het schilderen van haren, omdat ik denk dat het eindresultaat daardoor beter wordt. Het zal realistischer ogen.

Als je begint met het schilderen van haren, zet je eerst (heel grof) losse strepen. Denk hierbij aan de richting van het haar. Dat is erg belangrijk. Dit vind ik dit zelf het moeilijkste gedeelte, omdat ik nogal procesmatig ingesteld ben. Mijn haren zijn iets te recht en iets te dik. Dit moet je proberen te voorkomen. Gelukkig voor mij kun je zoveel lagen over elkaar heen schilderen, dat de rechte lijnen op ten duur minder worden. Momenteel kost dat mij het meeste tijd.

Op de afbeelding hieronder zie de recentste ontwikkelingen m.b.t. de haren. Nog steeds grof, maar we komen er wel. Om een mooie vacht te creƫren kun je deze tutorial eens nalezen. Ik heb er zelf veel aan gehad.

jorisharen

4 thoughts on “Haren schilderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>