Hoera! Odonatakunst nu ook op exto.nl

Hoera! Ik sta op exto.nl. Exto is een community, waar beeldend kunstenaars gratis een online galerie kunnen maken en onderhouden. Je kunt als kunstliefhebber kunstwerken vinden en kopen, maar je kunt ook kunstenaars en galeries opzoeken. Om je als kunstenaar aan te melden moet je 15 werken uploaden, die voldoen aan bepaalde prestatievoorwaarden. Voldoet je werk aan de prestatievoorwaarden dan is je ‘site’ online te bezichtigen op Exto.

Ballotagecommissie
Vervolgens wordt je website door een ballotagecommissie bekeken en wordt je werk beoordeeld op 3 aspecten: techniek- en materiaalbeheersing, eigenheid en verbeeldings- en zeggingskracht / artistieke waarde. Voor de drie genoemde aspecten worden punten gegeven, vari├źrend van 1 (minimaal) tot 5 (hoogst haalbare). Voor een beoordeling zijn 17 uitgebrachte stemmen nodig, waarvan de hoogste en de laagste beoordeling worden weggestreept. Het gegenereerde cijfer is de ranking van de site, deze bepaalt de zichtbaarheid op de homepage van Exto.

Deze ranking is enkel bekend bij de kunstenaar zelf en Exto, maar mijn ranking wil ik graag met jullie delen. Ik scoor niet uitmuntend hoog, maar mag er zeker trots op zijn.

Aspect Rating (5 is maximaal)
verbeeldings- en zeggingskracht / artistieke waarde 1.77
techniek- en materiaalbeheersing 2.08
eigenheid 1.8

Ik scoor gemiddeld een 1.9. De gemiddelde exto-kunstenaar zit op de 2.2.

Het is best pittig om 15 werken te verzamelen, die bepalend zijn voor jouw stijl en techniek. Op dit moment is mijn werk, dat op exto.nl te bezichtigen is, nog heel divers (waterverf, acryl en olieverf). Ik hoop in de toekomst mijn stijl verder te ontwikkelen en ben zeer benieuwd hoe de┬áballotagecommissie mijn werk dan zal beoordelen (elk half jaar kun je een herballotage aanvragen). De totale groep balloteurs wisselt vaak van samenstelling. Het bestaat uit zo’n 40 kunstenaars die daarvoor zijn uitgenodigd. Voorlopig ben ik in iedere geval blij met mijn melding op Exto. Neem gelijk een kijkje.

exto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>