Expositie in eigen huis

Mijn appartementje staat behoorlijk vol met werk van verschillende kunstenaars. In mijn woonkamer heb ik 1 muur gereserveerd voor lijsten met prints en schilderijen, maar het worden er steeds meer. Af en toe wissel ik met de inhoud. In plaats van 1 werk te wisselen is het mooier om alle lijsten te vullen met nieuw werk. Zo krijgt je hele woonkamer een totaal nieuwe look. In deze blog vind je een aantal leuke mogelijkheden op een rij om je werk ten toon te stellen in je eigen huis. Voor verschillende uitstralingen heb ik een aantal tips op een rij gezet:

atelier

Blijf bij één of twee kleuren
Op deze manier kun je veel lijsten bij elkaar zetten zonder dat het chaotisch en druk oogt.

 

kleur2

Laat dezelfde kleuren of prints of terugkomen
Op deze manier laat je je expositie-onderdelen naar elkaar toe trekken. Het totaalbeeld is met elkaar verbonden door het gebruik van soortgelijke kleurnuances en prints.

 

recht

Maak gebruik van vlakken
Door deze drie lijsten op dezelfde hoogte te plaatsten creeer je een rechthoek, wat zorgt voor rust.

 

rust

Kies voor een witte muur
Als de schilderijen & prints variëren van kleur, formaat en lijst kun je het best kiezen voor een witte muur om orde en rust te behouden.

 

prints

Houd je aan een selectie kleuren en je opties zijn oneindig!
Bruin, zwart en wit, meer heb je niet nodig om deze expositie succesvol te maken.

 

floral

Kies voor 1 thema.
Combineer prints en schilderijen van bloemen met gedroogde bloemen in een lijst en voilà: Een prachtige compositie voor aan je muur.

 

geen logica

Wees spaarzaam met kleur
Een speelse indeling? dat kan! Houdt het bij een selectie kleurnuances en zorg ervoor dat er geen gaten in je compositie vallen.

kleur

Kies twee kleuren voor je lijsten
Wat zeg ik: kleur maakt of breekt je compositie! Je kunt alle soorten lijsten gebruiken, als je maar blijft bij 2 kleuren, dan is alles mogelijk.

 

hond

Alles op 1 lijn
Positioneer al je werk op 1 lijn dan kan alles daarboven variëren van hoogte. Zowel strak als speels.

 

3 thoughts on “Expositie in eigen huis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>